Oysters
Reż. Nicolò Sala, Włochy

Młody kucharz profesjonalista zostaje zaproszony do prywatnego domu, aby ugotować mężczyźnie i jego kobiecie romantyczną kolację. Sytuacja staje się niekomfortowa, kiedy okazuje się że ma ledwie wycisnąć cytrynę nad talerzem ostryg – tym bardziej, że kobieta głośno mówi o swojej bardzo mocnej, śmiertelnej, alergii na skorupiaki.


A young professional chef is for a romantic dinner in a private house. The situation is getting weird when he finds that his only task will be to squeeze some lemon on an oysters plate. Even weirder is the fact that his client girlfriend claims to be deadly alergic to that shellfish.

Nicolò Sala Reżyser

Nicolo Sala urodził się w Carate Brianza (MB) 18 grudnia 1995 roku. Po ukończeniu Don Carlo Gnocchi Institute w Carate Brianza, uczęszczał na Politechniką w Milanie, kończąc w 2018 roku architecture design. Później rozpoczął naukę w Luchino Visconti Civic School of Cinema, którą ukończył w roku 2021 na kierunku reżyserii. Ostrygi to jego dyplomowy krótki film.


Nicolò Sala was born in Carate Brianza (MB) on December 18, 1995. After graduating from the Don Carlo Gnocchi Institute in Carate Brianza, he attended the Milan Polytechnic, graduating in 2018 in Architecture Design. He later enrolled at the Luchino Visconti Civic School of Cinema, where he graduated in 2021 in Directing. Ostriche is his graduation short film.